Jak na prdíky

24.05.2013 20:40

Trápí vaše miminko "prdíky"?


Tady je pár osobně odzkoušených tipů: 

1. Masírování bříška (nahřátou rukou, olejíčkem po koupání nebo krémem přímo na úlevu od prdíků Pupík. Masírujte, kdykoliv miminko přebalujete, nebo s ním jen tak ležíte)

2. Cvičení s nožičkami (krčit obě nožičku směrem k bříšku - jakoby do dřepu. Opět cvičit při přebalování, ve volných chvilkách)

3. Po každém jídle nechat děťátko odříhnout. (Různým dětem vyhovují různé polohy - přes rameno, ohnuté přes ruku, nebo v mírném předklonu. Některým dětem pomáhá jemně poklepat, nebo hladit po zádíčkách)

4. Fenyklový čaj (Dáváme přímo miminku po malých lžičkách nebo pije maminka.)

5. Pečlivé vybírání stravy maminky. Co nadýmá maminku, nadýmá s velkou pravděpodobností i její miminko. (pomáhá proti nadýmání pití fenyklového čaje, kmínového odvaru nebo polévky, čaje pro kojící matky)

6. Chování miminka. (Miminko cítí tělesnou teplotu rodiče a kolébání nebo chůze jej uklidňuje a napomáhá práci jeho střev.)
Nejideálnější poloha pro chování, je poloha v klubíčku.

7. Poloha na tygříka. Děťátko si položíme na předloktí na bříško, zadečkem k sobě. Držíme děťátko za kolínko venkovní nožičky. Druhá nožička i ručičky jsou svěšené. Miminko v této poloze nenosíme dlouho. Od třetího - čtvrtého měsíce se tato poloha moc nedoporučuje, protože přestává být odpočinková, miminko se snaží zvedat hlavičku a jedná se už spíše o posilování, které je velmi náročné.

8. Nahřívání bříška třešňovými pecičkami (K zakoupení v DM drogerii. Nám se osvědčily i nahřáté gelové polštářky, co má babička na revma :) )

9. Šetrné kapičky. Espumisan (malému moc nepomáhal), Infacol (který je pro miminka už od prvního měsíce. Za sebe můžu velmi doporučit) Baby Calm (od ukončeného druhého měsíce, také můžu doporučit) a probiotické kapky Bio Gaia (jsou dražší, ale velice účinné. Lépe sehnat na Slovensku, kde výjdou mnohem mnohem levněji)

10. Rektální rourka nebo teploměr. (Zavádíme do zadečku, pokud potíže trvají dlouho a miminko se nemůže vyprázdnit. Vždy namažeme olejíčkem a šetrně zavedeme. Nedoporučuje se užívat často, jelikož hrozí, že si organismus na tento způsob vyprazdňování zvykne! )