Pečené fazole s mrkví
INGREDIENCE:
1 lžíce francouzské hořčice
1/2 l zeleninového vývaru
3 ks jablek
3 lžíce oleje
1plechovka rajského protlaku
1 ks bobkového listu
2 - 3 ks mrkve
200 g sterilovaných červených fazolí
3 stroužky česneku
2 lžíce červeného vinného octa
POSTUP:
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Polovinu oleje rozehřejeme a jablka a mrkev asi 5 minut restujeme.
Fazole propláchneme studenou vodou a necháme na sítu odkapat.
Česnek a cibule oloupeme a nasekáme najemno. Na druhé polovině oleje obojí zesklovatíme, přidáme bobkový list, přidáme fazole, chviličku opražíme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, přimícháme hořčici, ocet, rajský protlak, dušené jablka a mrkev a podle chuti okořeníme.
Vše přendáme do zapékací misky a zapékáme 25 až 30 minut v předehřáté troubě.
Zdroj: recepty.vareni.cz/