Ředkvičková pomazánka
Ředkvička
Jako každá jiná zelenina i ředkvička obsahuje mnoho cenných látek – bílkovin, lipidů, také sacharidy a pochopitelně vlákninu. Z minerálních látek je to zejména vápník, fosfor, železo, síra, draslík aj. Bohatá je také na vitamín C, kyselinu listovou a obsahuje nezanedbatelné množství vitaminu B. V těle člověka působí antibakteriálně, zároveň ničí plísně ve střevech, sliznici a žaludku, usnadňue odkašlávání(díky obsahu hořčičných olejů). Mezi její další pozitivní účinky patří snižování cholesterolu, odstranění zácpy a plynatosti.
Ředkvičková pomazánka
Ingredience:
100 g rostlinného másla, 150 g měkkého tvarohu, 200 g ředkviček, 1cibule, sůl, pepř, pažitka
Postup:
Cibulku a ředkvičku nakrájíme na jemno, přidáme máslo, tvaroh, sůl a pepř a nejlépe ručním mixérem všechno smícháme dohromady. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku.