Rychlé knedlíky podle Toma R.

26.05.2013 10:37

Nejrychlejší knedlíky


od chvíle, kdy se rozhodnete, že je uděláte a dobou, kdy je budete servírovat na talíře, uběhne cca čtvrt hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!!
Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli, půlku prášku do pečiva (1 lžička) a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.
Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar. Mně se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, keramiky, NE plechovou!!!!!!)

Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.
Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit". No a pokud máte troubu
výkonem 750W tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut. Až se trouba vypne počkejte


 

cca 1-2 minuty ať se těsto "uklidní" no a pak párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou).
Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý (můj případ). Pokud vaříte z kupovanejch tak hold bude knedla světlá, ale to jí na chuti nic nesebere.

Tak s chutí do práce a dobrou chuť :)
Tom R.